Pelosi leidt koning naar ander schilderij

Vorsten

02/06/2015 12:57 am

WASHINGTON – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandagmiddag (lokale tijd) een bezoek gebracht aan het Amerikaanse Congres. Daar werden ze eerst ontvangen door de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en daarna door de voorzitter van de Senaat.

Tussendoor had het paar een aparte ontmoeting met de ‘Dutch caucus’, parlementsleden met een Nederlandse achtergrond of met een bijzondere interesse in de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen.

Tot slot van het bezoek was het de bedoeling dat Willem-Alexander en Máxima in de Rotunda, de ruimte onder de koepel van het Congres, naar een schilderij zouden kijken die de inscheping van de ‘Pilgrim’ in Delfshaven in beeld brengt.

Nancy Pelosi, de fractievoorzitter van de Democraten in het Huis, had echter andere plannen voor het koninklijk bezoek. Zij had bedacht dat het leuk zou zijn als haar Nederlandse schoonzoon Michael Vos met zijn gezin met Willem-Alexander en Máxima zou poseren. En dus bracht de gids het paar naar haar familie die voor een schilderij ernaast stond opgesteld. Pelosi bedankte de man, en zei in een terzijde ‘ze hadden eigenlijk dát schilderij moeten bekijken.”

Gratis voor jou


Meer Nederland