Petitie voor behoud Blauw Bloed tikt 10.000 handtekeningen aan

Vorsten

2021-06-11 06:58:41

De petitie om Blauw Bloed op televisie te houden is meer dan 10.000 keer ondertekend. Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella en royaltyfan Oscar Meijer startten de actie eind mei, nadat de NPO besloot dat het programma volgend jaar van de buis verdwijnt.

Met de petitie hopen Marcella en Meijer “de NPO op andere gedachten te brengen en de beslissing het programma te stoppen terug te draaien”. “Wij, koningshuisliefhebbers in Nederland, constateren dat er behoefte bestaat aan een wekelijkse update over de activiteiten van de koning en leden van zijn huis en verzoeken Blauw Bloed onverkort te handhaven”, schrijven ze.

Behalve Blauw Bloed worden ook Opgelicht?! en Typisch per 1 januari geschrapt, werd enkele weken geleden bekend. Dit volgt “in het licht van de brede programmavernieuwing”, zo liet een woordvoerder van de NPO eerder weten. De EO verklaarde daarna Blauw Bloed nog niet helemaal op te geven. Er zouden nog gesprekken lopen met de NPO over “hoe we royalty een plek geven”.

Blauw Bloed is vanaf 2004 te zien op televisie. In het royaltyprogramma worden de Oranjes en Europese koningshuizen van dichtbij gevolgd.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana