Pieter-Christiaan en Anita ook naar Dordrecht

Vorsten

2015-04-26 19:06:00

DORDRECHT – Koningsdag ‘nieuwe stijl’ kent maandag in Dordrecht bijna net zoveel koninklijke deelnemers als Koninginnedag in de afgelopen jaren. Koning Willem-Alexander heeft zijn broer en neven gevraagd of ze mee blijven doen en ze hebben positief geantwoord.

Dat betekent dat in Dordrecht niet alleen het koninklijk gezin aanwezig is, maar ook prins Constantijn en prinses Laurentien en alle vier de ‘Apeldoornse’ prinsen en hun echtgenotes: prins Maurits en prinses Marilène, prins Bernhard en prinses Annette, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita en prins Floris met prinses Aimée.

Over de komst van prins Pieter-Christiaan en zijn echtgenote bestond vorige maand nog enige twijfel, maar inmiddels is duidelijk dat ook hij van de partij is.

Dat maakt vijftien Oranjes, niet veel minder dan toen koningin Beatrix haar familie nog aanvoerde. Toen waren het er soms zeventien. Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn weliswaar afgevallen, maar daar zijn de 3 prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane voor in de plaats gekomen, al zullen ze niet het hele programma afwerken. Ook prinses Mabel is niet aanwezig.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie