Pieter-Christiaan op oranje loper

Vorsten

2015-10-31 09:37:00

KATWIJK – Prins Pieter-Christiaan was vrijdagavond te gast bij de jubileumvoorstelling van de musical Soldaat van Oranje. De prins mocht niet ontbreken op de oranje loper bij de TheaterHangaar bij Katwijk, hij is actief in een stichting die het mogelijk maakt dat middelbare scholieren de voorstelling tegen gereduceerd tarief kunnen bijwonen.

Op de rode loper maakte Pieter-Christiaan met zijn vingers een V-teken, verwijzend naar het logo van de musical. Deze V staat niet alleen voor victorie, maar ook voor onder meer vriendschap, vrede, vrijheid en veiligheid.

Prins Pieter-Christiaan, die in Noordwijk woont, heeft een speciale band met het hoofdpersonage waar de musical over gaat. Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje, was tien jaar geleden getuige bij het huwelijk van Pieter-Christaan en prinses Anita.

De productie heeft inmiddels meer dan 1,8 miljoen bezoekers op de draaiende tribune ontvangen. Vrijdagavond werd het verhaal rond de Nederlandse verzetsstrijders voor de 1673e keer gespeeld. De burgemeesters van Katwijk, Wassenaar en Noordwijk onthulden voorafgaand aan dit gala met producent Fred Boot een monument om het lustrum te markeren. Soldaat van Oranje is in elk geval nog tot en met april 2016 te zien.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek