Video: Prins Bernhard bij kick-off De Hollandse 100

Vorsten

06-02-2020 14:07:43

Prins Bernhard was donderdag aanwezig bij de kick-off van De Hollandse 100 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Onder toeziend oog van zijn moeder prinses Margriet schaatste Bernhard zich alvast een beetje warm voor het evenement dat volgende maand wordt gehouden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In januari haalde Bernhard zijn schaatsen al uit het vet om onder begeleiding van schaatscoach Michel Wezenberg een paar rondjes te schaatsen op de ijsbaan. Tijdens De Hollandse 100, dat uit twee onderdelen bestaat, moeten de prins en alle andere deelnemers 10 kilometer schaatsen. Daarna stappen ze op de fiets om 90 kilometer te trappen voor het goede doel.

De zesde editie van De Hollandse 100 vindt dit jaar op 15 maart plaats in Thialf, Heerenveen. Het evenement, waarvan Bernhard een van de initiatiefnemers is, heeft als doel de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker te steunen. De ziekte werd bij Bernhard zelf in 2013 vastgesteld.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.