Prins Bernhard noemt race in Zandvoort ‘episch’

Vorsten

06-09-2021 02:26:07

Prins Bernhard heeft via sociale media laten weten de Dutch GP als ‘episch’ te hebben beschouwd. De Van Oranje-telg is mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort en heeft jarenlang geknokt om de Formule 1 terug te krijgen in de Noord-Hollandse badplaats. De race had niet beter kunnen verlopen met Max Verstappen als winnaar.

“Wat een epische race. Dank je wel Max Verstappen en de beste fans ter wereld. En het beste team, de Dutch GP,” aldus Bernhard.

Fans reageren enthousiast. “Bedankt, fan-tas-tische beleving om erbij te zijn,” schrijft een volger. Een ander reageert: “Ontzettend bedankt Bernhard u heeft iets fantastisch neergezet wat niemand u na kan doen. Het weekend van mijn leven gehad door u.” Weer iemand anders zegt: “Wat heb je een geweldig event gecreëerd. Ik heb intens genoten van elke seconde en ik hoop dat deze race nog heel lang op het programma van de F1 blijft staan. Een hele dikke proficiat!”.

De prins kreeg voorafgaand aan de race bakken met kritiek over zich heen, die met name vanuit de evenementensector en van natuurorganisaties kwamen. “De rechter en allemaal andere mensen hebben ernaar gekeken. We hebben het allemaal volgens de regels gedaan. We liggen onder een loep en proberen in die zin het beste jongetje van de klas te zijn. Ik denk dat er een heleboel mensen voor zijn en er zijn soms ook mensen die, ook met een goede reden, ergens tegen zijn. Die krijgen natuurlijk ook een podium. En je ziet nu dat de mensen die voor zijn echt aan het genieten zijn en dat je ook ziet hoe blij ze zijn. Dat geeft zoveel energie.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord