Prins Bernhard wilde niet zelf aanschuiven bij Humberto Tan

Vorsten

27-08-2021 15:30:47

De redactie van het programma Humberto heeft prins Bernhard volgens een woordvoerder “meermaals uitgenodigd” voor een gesprek. Maar de prins wilde donderdagavond alleen in een telefoongesprek met Tan een reactie geven. Dat heeft een woordvoerder van RTL vrijdag laten weten.

De redactie van de talkshow had Bernhard om wederhoor gevraagd nadat veel artiesten boos hadden gereageerd omdat hij wil dat muzikanten gratis optreden op de Dutch Grand Prix. Die wederhoor deelde Tan donderdag, namens de prins, in zijn uitzending.

De presentator stelde “uitgebreid” met Bernhard te hebben gesproken. Het was voor zover bekend de enige reactie die Bernhard gaf na alle commotie. Tan zei namens de prins dat hij spijt had van zijn brief aan Chef’Special en dat deze nooit verstuurd had mogen worden. Chef’special-zanger Joshua Nolet plaatste woensdag een filmpje om zijn boosheid en frustratie te delen.

Pauze-acts

Het verzoek van Bernhard en de Dutch Grand Prix heeft veel woede opgewekt bij de muziekindustrie. Festivals en concerten mogen van het demissionaire kabinet nog steeds niet, terwijl andere grootschalige evenementen met tienduizenden bezoekers, zoals de Formule 1 en voetbalwedstrijden, wel doorgaan.

Zangeres Davina Michelle, die wel heeft toegezegd gratis op te treden op de Dutch Grand Prix, liet vrijdagmiddag weten dat zij dat alleen doet als andere artiesten die optreden in Zandvoort wel betaald krijgen. De Dutch Grand Prix liet eerder deze week weten dat er meer zangers en bands zijn die wel komen spelen als pauze-acts op de baan, maar heeft nog geen namen vrijgegeven.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.