Prinses Amalia naar Noorwegen voor eerste officiële reis

Vorsten

17-06-2022 03:42:03

MAASTRICHT - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bij de DJ’s Lucas & Steve tijdens Koningsdag in Maastricht. Na twee stille coronajaren vieren Nederlanders weer als vanouds Koningsdag. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Prinses Amalia maakt vrijdag haar eerste officiële reis als prinses van Oranje. Dat hoeft zij nog niet in haar eentje te doen, want ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen mee naar Noorwegen. Daar zijn zij aanwezig bij een galadiner ter ere van de achttiende verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra, in het koninklijk paleis in Oslo.

De reis naar Noorwegen is de tweede officiële plichtpleging voor prinses Amalia, die in december achttien jaar werd. Haar eerste officiële optreden als prinses was een dag na haar verjaardag. Toen werd zij door haar vader, koning Willem-Alexander, binnengeleid in de Raad van State.

Behalve de Nederlandse delegatie is ook een groot deel van de Europese koningshuizen vrijdag aanwezig. Zo reist prinses Elisabeth van België mee met haar moeder Mathilde. Voor Zweden gaan kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel samen met hun kinderen Estelle en Oscar en namens Luxemburg komen erfgroothertog Guillaume, zijn vrouw Stéphanie en hun zoontje Charles (2). Ook de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary zijn er bij. Victoria en Frederik zijn allebei peetouder van de Noorse prinses. De Spaanse koning Felipe, ook een peetouder van Ingrid Alexandra, komt in zijn eentje.


Meer Nederland