Annette viert haar 42e verjaardag

Vorsten

18-04-2014 10:01:00

AMSTERDAM – Prinses Annette viert vrijdag haar verjaardag. De echtgenote van prins Bernhard werd als Annette Sekrève op 18 april 1972 in Den Haag geboren.

Nadat ze haar vwo-diploma behaalde in Oosterhout, studeerde ze psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vier jaar na haar afstuderen trouwde ze met prins Bernhard, dat was in juli 2000.

Annette en Bernhard hebben drie kinderen: Isabelle (11), Samuel (9) en Benjamin (6). Het gezin woont in Amsterdam. Volgende week zal de prinses met veel andere leden van de koninklijke familie de eerste Koningsdag vieren in Amstelveen en De Rijp.

Alpe d’HuZes

Ongetwijfeld is de prinses hard aan het trainen, want ze doet op 5 juni mee aan Alpe d’HuZes, samen met haar man die de afgelopen maanden behandeld is aan non-Hodgkin lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte vorige maand bekend dat de behandeling goed is aangeslagen en dat de prins zich goed voelt.

De prins wil eenmaal naar de top van de Alpe d’Huez fietsen. Annette gaat eenmaal hardlopend de Franse berg op. De inzamelingsactie van prins Bernhard verloopt voorspoedig. Op zijn actiepagina staat dat er al 13.010 euro is gedoneerd voor KWF Kankerbestrijding en dat al 5525 euro is toegezegd. Het streefbedrag van de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven was 5000 euro. Zover is Annette van Oranje nog niet, zij heeft 11 procent van haar streefbedrag binnen.

Bernhard en Annette doen mee in de teams Cool Runnings 1 en Cool Runnings 2, samen met collega’s van de prins van het bedrijf Levi9 en een groep artsen en een verpleegkundige uit het Academisch Medisch Centrum.

Meer Nederland