Prinses Ariane (13) kan verjaardag niet op school vieren

Vorsten

2020-04-10 03:04:38

Prinses Ariane kan vrijdag haar dertiende verjaardag niet vieren met haar klasgenootjes in het eerste jaar van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima moet net als alle andere Nederlandse scholieren thuisblijven vanwege de coronacrisis.

Ariane heeft zich midden vorige maand nog even laten zien toen ze met haar ouders en haar zusjes de prinsessen Amalia en Alexia op paleis Huis ten Bosch applaudisseerde en op pannendeksels sloeg om steun te betuigen aan alle zorgmedewerkers. “Wij klappen uit dank en respect voor alle zorgmedewerkers in Nederland die ons beschermen tegen het verschrikkelijke coronavirus”, liet de koning bij die gelegenheid weten.

Ariane had behalve door de sluiting van haar school ook al op andere wijze te maken met de gevolgen van het virus. Nadat op 17 maart in het Oostenrijkse wintersportoord Lech vijf besmettingen met het longvirus waren vastgesteld, moest het koninklijk gezin, dat daar recent was geweest, ‘social distancing’ toepassen. Op advies van het RIVM moesten twee weken nieuwe contacten worden vermeden en bestaande contacten beperkt.

De prinses mist eind deze maand een publiek optreden tijdens de viering van Koningsdag, waarvoor de koninklijke familie naar Maastricht zou gaan.


Meer Nederland