Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers 2016 uit

Vorsten

2016-05-09 08:24:00

Prinses Beatrix reikt op 15 juni de Zilveren Anjers 2016 uit in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Dit jaar gaat de eer naar Frans en Lideke Peese Binkhorst – Hoffscholte uit Doorn, Jack Kooistra uit Leeuwarden en Eric Zwijnenberg uit Alkmaar.

Frans Peese Binkhorst en Lideke Peese Binkhorst – Hoffscholte krijgen de onderscheiding voor hun betekenis voor de hedendaagse Nederlandse beeldhouw- en penningkunst, liet het Prins Bernhard Cultuurfonds maandag weten.

Jack Kooistra wordt beloond voor zijn werk als kroniekschrijver van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsslachtoffers een gezicht te geven, maar ook voor zijn inzet oorlogsmisdadigers op te sporen. En Eric Zwijnenberg ontvangt een Zilveren Anjer voor zijn inspanningen voor het molenbehoud in ons land en in het bijzonder in Noord-Holland.

De Zilveren Anjer gaat sinds 1950 jaarlijks naar personen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Tot zijn dood reikte prins Bernhard de onderscheidingen uit. Daarna nam prinses Beatrix deze taak over.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana