Prinses Beatrix start bezoek Curaçao met vrijlaten flamingo Oscar

Vorsten

26-11-2021 10:35:03

De eerste volle dag van het werkbezoek van prinses Beatrix aan Curaçao staat volledig in het teken van de natuur op het eiland en hoe de mens daarmee omgaat. De prinses begint haar volgeplande dag met het volgen van een lesje natuurbehoud op een basisschool.

Samen met kinderen uit groep 8 krijgt Beatrix les over menselijk gedrag dat schadelijk kan zijn voor dieren. Daarbij komt een bekende flamingo voorbij, Bob. Het dier kreeg grote bekendheid nadat het het hoofdonderwerp was van een winnende World Press Photo-fotoserie. Helaas kan Bob door het letsel dat hij opliep in gevangenschap nooit meer de natuur in, maar een andere flamingo, Oscar, kan dat wel. Beatrix helpt bij het vrijlaten van het dier.

Daarop bezoekt de prinses een laboratorium waar koraallarven worden gekweekt. De beestjes kunnen bijdragen aan de groei van koraal. Voor de kweek van die larven worden eitjes en sperma in zee opgevangen en vervolgens in het laboratorium bij elkaar gebracht. Prinses Beatrix krijgt uitleg over dit proces.

Ook bezoekt de prinses een coronateststraat. Daar praat ze met hulpverleners over het inplannen en uitvoeren van de testen, verwerken van uitslagen, bron- en contactonderzoek en de distributie van beschermingsmaterialen voor zorginstellingen bij uitbraken.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord