Prinses Cecilia wordt gedoopt in Piacenza

Vorsten

05-04-2014 05:31:00

PIACENZA – Prinses Cecilia de Bourbon de Parma, de tweede dochter van prins Carlos en prinses Annemarie, wordt zaterdagmorgen gedoopt in de kathedraal van Piacenza. Er is voor deze plek gekozen vanwege de historische banden van de Bourbon-Parma’s met deze stad – een voormalig hertogdom – en het nabijgelegen Parma. Cecilia’s oudere zusje prinses Luisa Irene is in 2012 gedoopt in Parma.

Het prinsesje, voluit Cecilia Maria Johanna Beatrix, kwam vorig jaar oktober ter wereld. Ze werd enkele weken te vroeg geboren nadat moeder Annemarie uit voorzorg in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag was opgenomen, kort na het traditionele jaarlijkse bezoek van de Bourbons aan de twee voormalige Italiaanse hertogdommen Parma en Piacenza.

De Bourbons raakten daar hun bewind kwijt tijdens de eenwording van Italië. De overgrootvader van prins Carlos was de laatste regerende hertog, al was het slechts in naam omdat hij destijds nog minderjarig was. Carlos’ vader, wijlen prins Carlos Hugo, heeft in de jaren negentig de banden met de Italiaanse steden weer aangehaald. Ook gaf hij zijn vier kinderen oude Italiaanse titels om het gezamenlijke verleden te benadrukken.

Prinses Cecilia is het vijfde kleinkind van prinses Irene en het vijfde meisje. Binnenkort komt er een zesde kleinkind bij. Jongste dochter prinses Carolina bevestigde in februari dat ze in verwachting is van haar eerste kind.

Meer Nederland