Prinses Margriet bij viering 150e verjaardag Holland America Line

Vorsten

03/04/2023 7:11 pm

Prinses Margriet is dinsdagmiddag 18 april aanwezig bij de viering van het 150-jarige bestaan van de Holland America Line (HAL) in Hotel New York in Rotterdam. Deze locatie is het voormalige hoofdkantoor van de cruisemaatschappij.

Tijdens de jubileumviering verzorgt Prinses Margriet samen met de president van HAL de zogenaamde blessing of the bell, het zegenen van de scheepsbel waarmee normaal een nieuw schip in de vloot wordt verwelkomd. Ditmaal wordt de scheepsbel overhandigd aan de eigenaren van Hotel New York.

Tijdens de viering wordt verder stilgestaan bij verleden, heden en toekomst van Holland America Line. Zo geven nazaten van een van de oprichters het eerste aandeel van NASM uit 1873 in bewaring aan het Stadsarchief Rotterdam. Daarnaast wordt een gouden postzegel gepresenteerd als aandenken aan het jubileum.

Holland America Line begon in 1873 als de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij (NASM), een lijn voor vracht en passagiers. Prinses Margriet heeft in het verleden verschillende schepen van de HAL-vloot gedoopt.

Gratis voor jou


Meer Nederland