Prinses Margriet eert vrijwilligers met speciale medaille

Vorsten

07-12-2020 07:48:19

Zesduizend vrijwilligers krijgen maandag van het Rode Kruis een speciale medaille uitgereikt als blijk van waardering voor hun inzet tijdens de coronacrisis. De symbolische uitreiking wordt gedaan door erevoorzitter prinses Margriet.

In het afgelopen jaar hebben de vrijwilligers “zich vol overgave ingezet voor de bestrijding van het coronavirus én dat doen zij nog steeds”, stelt het Rode Kruis. “Deze inzet is de grootste sinds WOII en de Watersnoodramp in 1953. Daarom worden de vrijwilligers tijdens een speciale bijeenkomst in Den Haag geëerd met een herinneringsmedaille”, aldus het Rode Kruis.

“Iedereen die de coronapandemie heeft meegemaakt, zal deze sowieso niet snel vergeten. Het heeft enorme impact gehad op ons leven”, aldus directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis. “Velen hebben momenten van verdriet en eenzaamheid meegemaakt en ik ben er trots op en dankbaar voor dat wij als Rode Kruis hier en daar verlichting hebben kunnen bieden in deze voor velen zware periode.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.