Margriet met minister naar tsunami-gebied

Vorsten

2015-03-15 12:25:00

SENDAI – Prinses Margriet bezoekt deze week het gebied in Japan dat in 2011 door de tsunami werd getroffen. Dit doet Margriet samen met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Ze gaan maandag naar twee kustplaatsen die in 2011 zijn getroffen door de zeebeving. Margriet en Ploumen wonen samen ook twee sessies bij van de VN-conferentie in Sendai die erop gericht is de risico’s op natuurrampen te verminderen.

Tijdens de conferentie die tot en met woensdag duurt, legt Margriet speciaal de nadruk op een goede voorbereiding van terugkerende natuurrampen en preventie bij de (humanitaire) gevolgen.

Prinses Margriet is nauw betrokken bij het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Dit fonds is speciaal opgericht om mensen beter voor te bereiden op rampen. Naast voorlichting en training op het gebied van rampenvoorbereiding, helpt het Rode Kruis met waarschuwingssystemen en het opzetten van evacuatieplannen. Ook zorgt het Rode Kruis dankzij het fonds voor praktische hulp, zoals bijvoorbeeld verbetering van de kwaliteit van huizen, het planten van bomen, aanleggen van irrigatie of het verstrekken aan boeren van zaden die bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Zo zal natuurgeweld minder schade aanrichten.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt