Prinses Margriet hoopt dat Invictus Games in 2022 doorgaan

Vorsten

02-02-2021 17:43:51

Prinses Margriet vindt het ontzettend jammer dat ook dit jaar de Invictus Games in Den Haag niet kunnen doorgaan, met name voor de sporters en hun familieleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst namens haar laten weten aan het ANP. Prinses Margriet hoopt dat de Games in 2022 alsnog doorgang kunnen vinden.

De prinses is sinds 2019 erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Haagse editie van de Invictus Games. Dat is een internationale sportevenement voor militairen en veteranen die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. De Britse prins Harry is initiatiefnemer en aanjager van het evenement.

De Invictus Games zouden oorspronkelijk vorig jaar worden gehouden in het Zuiderpark in Den Haag. Vanwege de coronapandemie werd het evenement verplaatst naar eind mei van dit jaar. Dinsdag werd echter bekend dat opnieuw een verschuiving noodzakelijk was. De hoop is de Games nu in het voorjaar van 2022 te houden.

“Onze niet-aflatende missie is gebonden aan veerkracht en gemeenschap en die missie zal door blijven schijnen tussen nu en voorjaar 2022, wanneer we iedereen weer persoonlijk hopen te zien in Den Haag”, aldus prins Harry in een boodschap. Düsseldorf, dat volgend jaar eigenlijk aan de beurt zou zijn, schuift daardoor ook een jaartje op.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.