Koninklijke agenda: Margriet kapt kerstboom

Vorsten

02-12-2013 07:26:00

DEN HAAG – In kroondomein het Loo bij Apeldoorn wordt maandag een fijnspar gekapt en prinses Margriet is daarbij aanwezig. Ze start de kap van de 25 meter hoge boom samen met een patiëntje van het Sophia Kinderziekenhuis. De spar wordt als kerstboom bij de entree van het ziekenhuis in Rotterdam neergezet en verlicht.

Koningin Máxima woont dinsdag een symposium bij over autisme in Leiden. Tijdens de bijeenkomst neemt de koningin het eerste exemplaar van het boek Autismecafé: de kracht van ouders in ontvangst.

Willem-Alexander heeft dinsdag ook een verplichting, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis. De koning ontvangt dan Martin Schulz. De voorzitter van het Europees Parlement brengt maandag en dinsdag een bezoek aan Nederland.

Woensdag opent Willem-Alexander het nieuwe hoofdkantoor van Applikon Biotechnology op de Biotech Campus in Delft. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwikkelen en in elkaar zetten van bioreactorsystemen die onder meer worden gebruikt voor de productie van vaccins en geneesmiddelen.

Meer Nederland