Prinses Margriet reikt cultuurprijs weer uit

Vorsten

28/01/2016 11:52 am

DEN HAAG – Prinses Margriet reikt ook dit jaar de ECF Princess Margriet Award for Culture uit. Dat doet ze dinsdagmiddag 15 maart in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Ook prinses Laurentien woont de uitreiking bij, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekend.

Laurentien houdt de openingsspeech. De prinses volgde Margriet in 2007 op als president van de European Cultural Foundation (ECF). De stichting zet zich in voor cultuur in Europa door samen te werken met denkers en kunstenaars uit de hele wereld.

Jaarlijks reikt de ECF de Princess Margriet Award for Culture uit aan denkers, kunstenaars en activisten die het Europese publiek met hun werk raken en aan het denken zetten over de rol die cultuur in de samenleving speelt. Dit jaar is de prijs toegekend aan de Hongaarse theatergroep Krétakör en het Spaanse digitaal burgerplatform Medialab-Prado.

In het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie gedurende de eerste helft van 2016 heeft ECF besloten om de prijsuitreiking dit jaar in Amsterdam te houden.

Gratis voor jou


Meer Nederland