Prinses Margriet spreekt tijdens klimaattop Rode Kruis

Vorsten

2020-09-09 10:09:48

Prinses Margriet neemt donderdagmiddag deel aan de wereldwijde digitale klimaattop van het Internationale Rode Kruis. De prinses, erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, spreekt tijdens de afsluitende paneldiscussie over the thema ‘Creating the future we choose’. Daarin komen naast het creëren van een betere toekomst ook vrouwelijk leiderschap en activisme onder jongeren ter sprake.

De klimaattop gaat woensdag van start en is bedoeld om innovaties en ideeën rondom klimaatverandering aan te moedigen. Doordat de top dertig uur achter elkaar doorgaat, kunnen mensen uit alle tijdzones deelnemen aan de virtuele bijeenkomst. De Britse prins Charles is woensdag een van de openingssprekers.

“De aandacht van de wereld is nu volledig gericht op Covid-19, maar ondertussen gaat de klimaatcrisis door,” aldus Francesco Rocca, hoofd van het Internationale Rode Kruis in een vooruitblik. “Klimaatverandering is een humanitaire crisis, en de mate waarin mensen hieronder lijden zal blijven groeien. Het Rode Kruis en de Rode Halve Maan hebben besloten om ons werk op het gebied van klimaatverandering enorm op te schalen. Met deze top hopen we ons wereldwijde netwerk te motiveren om zich aan te sluiten bij die ambitie.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig