Prinsesjes gaan goed om met social media

Vorsten

05/08/2015 6:12 pm

WASSENAAR – Amalia, Alexia en Ariane gaan volgens hun moeder koningin Máxima goed om met social media. “Natuurlijk praten we daarover”, zei Máxima vorige maand na afloop van de jaarlijkse fotosessie tegen RTL Boulevard, was woensdag te zien in het programma. “Zoals elke ouder in Nederland, trouwens in de hele wereld.”

In Villa Eikenhorst worden de voor- en nadelen van social media geregeld besproken. “Daar gaan ze heel goed mee om”, zei de koningin over haar drie dochters. “Het belangrijkste is dat we open communicatie houden met onze kinderen. Als ze zelf vinden dat iets niet zo lekker voelt, moeten ze meteen bij ons komen.”

Daar staat koning Willem-Alexander vierkant achter. Hij noemt de open communicatie in het gezin essentieel. “Als er iets gebeurt, moeten ze meteen met je komen praten.” Volgens de koning zijn hij en Máxima niet de enige ouders die worstelen met het gebruik van social media door hun kinderen. “Het is een uitdaging voor alle ouders met kinderen in die leeftijd omdat wij het niet kennen uit onze jeugd.” Opvallend is dat in het verleden het gebruik van social media steeds ontkend werd.

Gratis voor jou


Meer Nederland