Protest tegen sluiting bos bij Het Loo

Vorsten

15-09-2018 16:29:00

Faunabescherming heeft koning Willem-Alexander opgeroepen om het bos niet langer te sluiten tijdens het jachtseizoen. In dagblad Trouw plaatste de organisatie zaterdagochtend een brief waarin werd gevraagd het natuurgebied het hele jaar door open te houden. ‘s Middags werd er in de buurt van het paleis Het Loo bij Apeldoorn gedemonstreerd.

Het Kroondomein gaat vanaf zaterdag tot 25 december dicht voor publiek vanwege het jachtseizoen, maar daadwerkelijk wordt er niet meer gejaagd. De koning was gevraagd aanwezig te zijn bij de actie, maar die kwam niet. “We hadden het ook niet verwacht”, aldus een woordvoerder van Faunabescherming.

Het Kroondomein van 6700 hectare hoorde ooit bij Paleis Het Loo. Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor volledige openstelling, maar minister Carola Schouten (Natuurbeheer) liet onlangs weten dat niet te kunnen uitvoeren omdat de koning daar over gaat.

Volgens Faunabescherming, die de demonstratie met de Partij voor de Dieren organiseerde, waren er zo’n tweehonderd demonstranten.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord