Van Vollenhoven viert feest in Utrecht

Vorsten

07-12-2014 09:32:00

UTRECHT – Prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft even moeten wachten op het feest voor zijn 75e verjaardag. Officieel verjaarde hij op 30 april, maar het feest is maandagavond in het Beatrix Theater in Utrecht.

Van Vollenhoven is daar niet de enige die in het zonnetje wordt gezet. Hij deelt de schijnwerpers met het door hem opgerichte Fonds Slachtofferhulp, de organisatie die slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen bijstaat. Dat viert tegelijkertijd het 25-jarig bestaan. ”De een geboren in 1939, de ander in 1989. Ondanks het leeftijdsverschil is er altijd sprake van een sprankelende verstandhouding”, aldus de uitnodiging voor de bijeenkomst.

De genodigden voor het besloten feest kunnen kiezen uit twee cadeaus voor de jarigen. Pieter van Vollenhoven gaat het huis in Apeldoorn niet uit zonder een camera maar kan nog wel bijdragen gebruiken voor zijn fotohobby. Het alternatief is steun voor het noodhulpfonds van Slachtofferhulp, het zogenoemde Pieter van Vollenhoven Fonds. Dat geeft slachtoffers die buiten hun schuld in (financiële) problemen zijn geraakt een ‘duwtje in de rug’.

In samenspraak met Van Vollenhoven is een muzikaal programma voorbereid onder de noemer ‘Circle of Life’, waaraan volgens de organisatoren van het feest maatschappelijke betrokkenheid en muziek als verbindende factor centraal staan. De geschiedenis van de musical – een muziekvorm waar Van Vollenhoven erg van houdt – vormt daarvoor de basis.

Meer Nederland