Koningspaar ontmoet studenten

Vorsten

27/05/2014 11:00 am

MÜNSTER – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag op de tweede dag van hun bezoek aan Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen studenten ontmoet van het Zentrum für Niederlande-Studien van de Universiteit van Münster. Dit studiecentrum is ondergebracht in het Haus der Niederlande.

Het koningspaar en minister-president van Noordrijn-Westfalen Hannelore Kraft spraken met de studenten over onderwerpen als Europa en de burger en het beeld van Nederland en Duitsland.

Het Zentrum für Niederlande-Studien, dat dit jaar 25 jaar bestaat, is een universitair centrum voor de studie van Nederland en Vlaanderen in Duitsland. Het heeft als doel de wederzijdse bekendheid tussen Duitsland, Nederland en Vlaanderen te versterken.

Na Münster reisden koning Willem-Alexander en koningin Máxima door naar Dortmund. Ook doen ze dinsdag nog Essen aan. Ze sluiten het tweedaagse werkbezoek aan de Duitse grensregio af in Bedburg-Hau in de regio Kleef. Daar spreekt het koningspaar met Nederlandse en Duitse ondernemers uit de maakindustrie.

Gratis voor jou


Meer Nederland