Tweede scheiding voor Margarita de Bourbon de Parme

Vorsten

20/02/2023 1:11 pm

Margarita de Bourbon de Parme en haar man Tjalling ten Cate zijn na zestien jaar uit elkaar. Dat heeft het voormalig koppel maandag bekendgemaakt. De 50-jarige prinses, de oudste dochter en het tweede kind van prinses Irene en Carlos, en haar man zijn “in vriendschap” uit elkaar gegaan.

“Enige tijd geleden hebben wij gezamenlijk en in vriendschap besloten om uit elkaar te gaan. Na een prachtige tijd van ruim zestien jaar samen, waarin wij lief en leed hebben gedeeld, zal ieder van ons nu een eigen weg gaan”, laten ze weten. “Tegelijkertijd zullen wij altijd samen een pad blijven bewandelen als vrienden en liefdevolle ouders van onze twee prachtige dochters.” Samen hebben Margarita en Tjalling twee kinderen: Julia (2008) en Paola (2011).

De twee vragen iedereen om het gezin “tijd en rust te gunnen om aan de nieuwe situatie te wennen” en laten weten niet in te gaan op verdere vragen over het onderwerp.

Van 2001 tot 2006 was Margarita getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn. Het paar kwam in 2003 flink onder de aandacht door de zogenoemde Margarita-affaire. Margarita en Edwin hingen de vuile was van de Oranjes buiten en beweerden dat zij waren afgeluisterd, onder meer op de kamer van toenmalig RVD-baas Eef Brouwers. De AIVD kon later met succes aantonen dat er geen sprake was van afluisteren.

Gratis voor jou


Meer Nederland