Typhoon schrijft lied voor Koningsdag

Vorsten

24-04-2016 11:45:00

Rapper Typhoon, die woensdag het sluitstuk vormt van de koninklijke rondgang door Zwolle, heeft voor Koningsdag een speciaal lied geschreven: ‘Als je stilstaat’. “Het nummer gaat over ons”, zei Glenn de Randamie, zoals zijn eigenlijke naam luidt, tegen De Stentor.

“We zijn groter dan onszelf. Het gaat over thuis. Onze buurt is onze stad, onze stad is ons land, ons land is onze wereld.” Het lied is actueel. “Het lijkt harder te gaan, in onze manier van spreken in de manier waarop we met elkaar omgaan. Daar gaat het lied over.”

De Zwolse muzikant weet nog niet of hij gezien de sombere weersvoorspelling zoals gebruikelijk blootvoets optreedt. Maar Typhoon hoopt de koninklijke familie met een van zijn bekendere nummers aan het dansen te krijgen, zoals dat vorig jaar zanger Nielson in Dordrecht lukte met zijn hit ‘Ik voel me sexy als ik dans’. Daarop ging niet alleen koningin Máxima los, maar ook haar dochters Amalia, Alexia en Ariane.

Typhoon kent een deel van de koninklijke familie al. In november 2013 trad hij op in de Ridderzaal in Den Haag bij het begin van de feestelijkheden rond 200 jaar Koninkrijk. Hij zong en rapte daar ‘Van de regen naar de zon’ met het koningspaar, prinses Beatrix en Pieter van Vollenhoven onder zijn gehoor.

Meer Nederland