Van Vollenhoven opent expositie- en ervaringscentrum PIT

Vorsten

02-04-2014 12:02:00

DEN HAAG – Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent zaterdag 12 april het expositie- en ervaringscentrum PIT in het centrum van Almere. Dit kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag aan. PIT is ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum en biedt plaats aan exposities, evenementen en symposia op het gebied van veiligheid en hulpverlening.

Op de veiligheidsexpositie ontdekken bezoekers op interactieve wijze wat politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten elke dag doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken en hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen.

”Je vindt er historische brandweer- en politievoertuigen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook games spelen over rampen en forensisch onderzoek, een digitale brandhaard blussen en zelf ervaren hoe het er in de meldkamer aan toe gaat bij incidenten’’, vertelt Brigitte Lobée van PIT op de website van Almere Vandaag.

Daarnaast is PIT een ontmoetingsplek voor veiligheidsprofessionals. Het centrum beschikt over een auditorium met een capaciteit van 80 personen en een vergaderzaal. De naam is overigens geen afkorting, maar verwijst naar het blauwe zwaailicht dat de pit wordt genoemd.

Meer Nederland