Van Vollenhoven steunt actie Natuurmonumenten

Vorsten

2017-01-29 14:10:00

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven schaart zich achter de campagne van Natuurmonumenten om het Nederlandse landschap beter te beschermen. “Ik ben het eens met Natuurmonumenten dat als je de natuur en het landschap in ons land wilt behouden regie en geld van de overheid noodzakelijk is!”, twitterde Van Vollenhoven zondag.

Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten, stelde afgelopen week dat Nederland dichtslibt en in snel tempo verrommelt. Zijn organisatie is met een aanvalsplan gekomen en heeft een petitie opgezet. De daarmee verzamelde handtekeningen worden aangeboden aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken met een pleidooi voor meer visie, ambitie en regie op het landschap.

“Als we niet opletten, verliezen we voor altijd de mooie landschappen en vergezichten die ons land zo speciaal maken. Wie herkent nog de landschappen van vroeger?”, stelde Natuurmonumenten. Volgens Van den Tweel zou landschapsbescherming een kerntaak van het ministerie van Infrastructuur en Milieu moeten worden.


Meer Nederland