Van Vollenhoven: ‘Verloving was ontdekkingsreis’

Vorsten

10/03/2015 8:20 pm

APELDOORN – Pieter van Vollenhoven heeft via Twitter gereageerd op de stroom van gelukwensen en reacties die hij dinsdag met prinses Margriet ontving ter gelegenheid van het gouden jubileum van hun verloving. “Knap dat velen toch weten dat wij ons ’50 jaar’ geleden hebben verloofd! Het is een ontdekkingsreis geweest om nooit te vergeten”, aldus Pieter van Vollenhoven.

Volgens Van Vollenhoven blijft het “bijzonder dat mijn schoonmoeder dit indertijd heeft goed gekeurd.” Dat stelde hij in een persoonlijke terugblik op 10 maart 1965, toen koningin Juliana heel Nederland verrastte met de aankondiging van de verloving van haar derde dochter prinses Margriet en de Leidse rechtenstudent Pieter van Vollenhoven.

Hij was daarmee de eerste burger aan het hof. Dat was destijds een noviteit die Juliana toejuichte en waartegen prins Bernhard zich niet verzette. Volgens vele anderen echter was het een recept voor een mislukking. Een halve eeuw later echter hebben de zwartkijkers ongelijk gekregen en kreeg Van Vollenhoven als burger vele navolgers ten paleize. Alle huwelijkspartners in de volgende generatie waren ook van burgelijke komaf.

Gratis voor jou


Meer Nederland