Pieter van Vollenhoven naar de Biesbosch

Vorsten

2015-06-26 07:02:00

DEN HAAG – Natuurliefhebber Pieter van Vollenhoven heropent vrijdagmiddag het Biesbosch MuseumEiland. Koning Willem-Alexander woont gelijktijdig de openingsceremonie bij van de wereldkampioenschappen beachvolleybal. Prinses Laurentien reikt in Utrecht de Klimaatpenningen uit tijdens de Klimaatborrel.

Het volledig vernieuwde en uitgebreide Biesbosch Museum beschikt na de opening over een nieuwe wisseltentoonstellingszaal, een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en een royale horecavleugel. Van Vollenhoven zal vrijdagmiddag met eigen ogen zien hoe de vaste collectie op een geheel nieuwe wijze wordt gepresenteerd. Vanaf zaterdag is het Biesbosch MuseumEiland open voor publiek.

Willem-Alexander woont vrijdag de openingsceremonie bij van de wereldkampioenschappen beachvolleybal. De organisatie van het WK rekent op 125.000 bezoekers. Tot en met 5 juli worden op vier locaties in Apeldoorn, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag door 96 teams uit veertig landen in totaal 208 wedstrijden gespeeld. Voor Nederland doen negen teams mee. De openingswedstrijd is vrijdagavond in het stadion op de Hofvijver, dat in de Haagse volksmond al is omgedoopt tot het ‘Drijfpaleis’.

Sinds 2010 reikt prinses Laurentien jaarlijks de Klimaatpenningen uit. Deze prestigieuze prijzen reikt ze vrijdagmiddag opnieuw uit aan koplopers in duurzaamheid; een organisatie en een persoon die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de aanpak van het klimaatprobleem.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig