Veel mensen kijken heel even naar natuurserie Laurentien

Vorsten

10-09-2020 10:53:42

De eerste aflevering van natuurserie Europe’s New Wild, die is ingesproken door prinses Laurentien, heeft woensdagavond 29.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. De afgelopen weken keken er op dat tijdstip naar National Geographic gemiddeld 40.000 mensen.

Opvallend is wel dat 137.000 mensen heel even naar de natuurserie hebben gekeken. De Stichting KijkOnderzoek meet tegenwoordig ook hoeveel mensen minimaal één minuut inschakelden voor een specifiek programma. Het verschil tussen dit cijfer en het aantal kijkers dat de hele uitzending bleef hangen, is opmerkelijk, aldus SKO.

Laurentien werkte mee aan Europe’s New Wild als ‘special advisor’ van de organisatie Rewilding Europe. De eerste aflevering ging over wilde wisenten (Europese bizons). Andere afleveringen in de zesdelige reeks zijn gewijd aan onder andere gieren die in steeds grotere aantallen de lucht in gaan in het Rodopegebergte van Bulgarije en de Marsicaanse bruine beren die zich vlakbij Rome thuis voelen.

Europe’s New Wild wordt uitgezonden in meer dan 45 talen in meer dan 160 landen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord