Veel Oranjes zaterdag in Amsterdam

Vorsten

25/09/2015 5:09 pm

AMSTERDAM – De koninklijke familie is zaterdagavond met een flinke afvaardiging aanwezig bij het slotspektakel van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Dat feest vindt plaats in Amsterdam, op de Amstel rond de Magere Brug.

Naast het koningspaar en prinses Beatrix worden prinses Irene, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien, prins Bernhard en prinses Annette en prins Floris bij het slotfeest verwacht.

Kort daarvoor is er een slotbijeenkomst in Koninklijk Theater Carré met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. In Carré, waar onder meer wordt teruggeblikt op de festiviteiten van de afgelopen twee jaar. De viering begon in november 2013 en was over twee jaar uitgesmeerd om zowel de terugkeer van prins Willem VI – kort daarna soeverein vorst en koning Willem I – tweehonderd jaar eerder te herdenken, als wel de daadwerkelijke vestiging van het koninkrijk in 1815.

Willem-Alexander, Máxima en Beatrix hebben aan de meeste grote evenementen van de viering deelgenomen. Beatrix reisde daarvoor ook naar St. Maarten en het koningspaar bezocht in dat kader in mei Aruba.

Het Belgische koningspaar en de groothertog en groothertogin van Luxemburg deden ook mee bij het feest in Maastricht. België immers maakte van 1815 tot 1830 deel uit van het koninkrijk en de Nederlandse koningen waren destijds ook groothertog van Luxemburg.

Gratis voor jou


Meer Nederland