Feestprogramma 200 jaar Koninkrijk in Zwolle

Vorsten

18/11/2014 6:12 pm

ZWOLLE – De viering van 200 jaar Koninkrijk krijgt op 25 april 2015 een vervolg in Zwolle. Dat heeft het organisatiecomité dinsdag bekendgemaakt. Het feestprogramma in de binnenstad en in Park de Wezenlanden staat in het teken van verenigingen, op allerlei gebied: sport, cultuur, natuur en maatschappij.

Het ‘festival van de vereniging’ sluit aan bij de Koningsspelen een dag eerder en Koningsdag op 27 april. Om die aansluiting te verkrijgen is de viering ook een week opgeschoven van de oorspronkelijk bekendgemaakte datum 18 april. Op het programma staan clinics, veel muziek en tal van bijeenkomsten, zo liet het Nationaal Comité weten. Wie van de koninklijke familie in Zwolle aanwezig is, is nog niet bekend.

De viering sluit ook aan bij de dinsdag gelanceerde en tot 25 april durende NOC*NSF-campagne ‘Laat je sportclub niet in zijn hemd staan’ en bij de Nationale Sportweek, die op diezelfde dag eindigt. Het Oranjefonds haakt erop in door in de week na de viering stichtingen en verenigingen de kans te geven deel te nemen aan een landelijke collecte ten bate van de verenigingen.

Het evenement in Zwolle volgt op eerdere vieringen in Maastricht, Scheveningen, Den Haag en Sint-Maarten. Op 26 september 2015 wordt de viering van 200 jaar Koninkrijk afgesloten in Amsterdam.

Gratis voor jou


Meer Nederland