Video: Koningin Máxima doopt cruiseschip Koningsdam

Kim Posthumus

20-05-2016 17:46:24

Met het uitgieten van champagne over de scheepsbel heeft koningin Máxima vrijdag het in Rotterdam aangemeerde cruiseschip Koningsdam van de Holland Amerika Lijn (HAL) gedoopt en zijn naam gegeven.

De koningin wenste het schip en zijn bemanning een behouden vaart, en comfort voor de passagiers. De Koningsdam heeft ruimte voor meer dan 2000 reizigers, en telt een bemanning van ruim 1000 uit 44 verschillende landen, van Australië tot Zimbabwe.

“We zijn thuisgekomen”, benadrukte HAL-president Orlando Ashford die trots wees op de 143 jaar oude band van zijn bedrijf met Rotterdam, waar ook alle schepen zijn geregistreerd.

De koningin luidde bij de naamgevingsceremonie de scheepsbel en kreeg daarna van kapitein Emiel de Vries en de bazen van de Holland Amerika Lijn een snelle rondleiding over de Koningsdam. In 2018 hoopt de HAL een zusterschip in gebruik te nemen dat de naam Nieuw Statendam krijgt, zo werd vrijdag bekend gemaakt.

Video: Koningin Máxima doopt cruiseschip ms Koningsdam

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer Nederland