Viering 200 jaar koninkrijk live op televisie

Vorsten

30/11/2013 10:01 am

DEN HAAG – De NOS doet zaterdag de hele dag verslag van de vering van 200 jaar koninkrijk. Drie live-programma’s staan in het teken van de feestelijkheden. Astrid Kersseboom presenteert ze.

De viering begint met het naspelen van de historische landing van prins Willem Frederik, de latere Koning Willem I, op het strand van Scheveningen. Acteur Huub Stapel speelt de prins in dit schouwspel dat wordt bijgewoond door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De historische gebeurtenis wordt eens in de 25 jaar nagespeeld in Scheveningen. Daarmee wordt herdacht dat op 30 november 1813 de ontwikkelingen begonnen die leidden tot het Koninkrijk der Nederlanden.

Zaterdagmiddag wordt de viering officieel geopend met een bijeenkomst voor genodigden in de Ridderzaal, in het bijzijn van het koninklijk paar en prinses Beatrix. Ook hier maakt de NOS een uitzending van, die om 14.55 uur begint.

Zaterdagavond worden de festiviteiten van de openingsdag afgesloten met het Koninkrijksconcert 2013 in het Scheveningse Circustheater, met een keur aan artiesten en in aanwezigheid van de koninklijke familie. Deze live-uitzending op Nederland 1 duurt van 20.30 tot 21.50 uur.

Gratis voor jou


Meer Nederland