Viktória en Jaime verwachten tweede kind

Vorsten

09-11-2015 18:41:00

ROTTERDAM – Prinses Viktória en prins Jaime verwachten volgend jaar hun tweede kind. Viktória had eerder op de dag tijdens een bezoek voor Save the Children al tegen Vorsten gezegd dat ze in het verwachting was. “Het was een mooie dag, in meerdere opzichten”, aldus de prinses.

Prinses Viktória en prins Jaime, die in 2013 trouwden, hebben al een dochtertje, de in februari vorig jaar geboren prinses Zita. Een jongetje zou binnen de Bourbon-Parma familie goed uitkomen omdat er tot nu alleen maar meisjes zijn geboren en er nog geen nieuwe stamhouder is.

Prinses Viktória kreeg maandag in Krimpen aan den IJssel bij een bezoek aan basisschool De Paperclip al één nieuwe knuffel voor de baby. Een Knuffelmonster zelfs, dat verkrijgbaar is bij Ikea en werd ontworpen door Paperclip-leerling Koen Schnitker.

Hij is één van de winnaars van een internationale tekenwedstrijd van het Zweedse warenhuis. Het Knuffelmonster wordt ingezet voor de pluchen speelgoedactie van Ikea, dat twee maanden lang één euro van elk verkocht beest schenkt aan onderwijsprojecten van Save the Children, waarvan Viktória beschermvrouw is, en UNICEF.

Meer Bourbon-Parma