Voetbalsters ontmoeten koningspaar in Toronto

Vorsten

29-05-2015 03:24:00

GATINEAU – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima besluiten vrijdag hun driedaagse staatsbezoek aan Canada in Toronto. Daar wordt onder meer aandacht besteed aan innovatie in levenswetenschappen, gezondheidszorg, ICT en energie. Ook heeft het koningspaar een ontmoeting met de vrouwenvoetbalploeg. Die bereidt zich voor op het WK dat op 5 juni in Canada begint. Het is voor het eerst dat Nederland zich voor de titelstrijd heeft gekwalificeerd.

Willem-Alexander spreekt vrijdag ook tijdens een seminar waar Nederlandse en Canadese bedrijven en overheden praten over de uitdagingen die aan het water gelegen steden – zoals bijvoorbeeld Toronto – het hoofd moeten bieden vanwege de klimaatsverandering. Tot slot van het bezoek is er een ontmoeting met een deel van de Nederlandse gemeenschap in Canada.

Het koningspaar heeft donderdagavond (plaatselijke tijd) al afscheid genomen van gouverneur-generaal David Johnston en zijn vrouw Sharon. Die woonden in het Museum voor Geschiedenis in Gatineau een bijzondere muzikale voorstelling bij die hen werd aangeboden als dankbetuiging voor de gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. Eerder op de dag waren Willem-Alexander en Máxima te gast in Waterloo en Beamsville, ten zuiden van Toronto, waar onder meer samenwerking op het gebied van onderwijs en innovatie en op het gebied van land- en tuinbouw onder de aandacht werden gebracht.

Meer Nederland