Veel afspraken voor Máxima

Vorsten

2014-11-20 04:52:00

DEN HAAG – Koningin Máxima heeft de komende dagen veel afspraken, zo is te zien in de agenda van het Koninklijk Huis. Om te beginnen is ze donderdag in Utrecht aanwezig bij het symposium ‘Van traditie naar ambitie’ van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Lang kan de koningin niet blijven bij het symposium, want donderdagmiddag wordt ze in Groningen verwacht. Daar woont ze het jubileumcongres ’10 jaar schuldpreventie in Groningen’ van de Groningse Kredietbank bij. Máxima is bij het congres in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken.

Ook vrijdag is de koningin in het noorden van het land. In de Friese plaats Joure opent ze de Brede School Joure Zuid, een samenwerking tussen twee basisscholen, een kinderopvangorganisatie, een welzijnsorganisatie en een centrum voor de kunsten. Vrijdagavond is Máxima weer terug in Den Haag. Samen met koning Willem-Alexander woont ze het jubileumconcert bij van het Residentie Orkest in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Het Residentie Orkest viert dit jaar haar 110-jarig bestaan.

Voor prinses Beatrix staat donderdag een openbaar optreden in de agenda. Zij is in Leiden aanwezig bij de Kinderrechtentop. Dit jaar is het op 20 november 25 jaar geleden dat het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig