Werkbezoek koning Mecklenburg-Voor-Pommeren

Vorsten

22/02/2019 3:53 pm

De koning en de koningin gaan op werkbezoek in de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Het bezoek staat op de agenda voor maandag 20 tot en met woensdag 22 mei.

De ministers van Infrastructuur en Waterstaat en Onderwijs gaan mee met Willem-Alexander en Máxima. De band tussen de deelstaten en Nederland moet het werkbezoek worden versterkt. De economische betrekkingen tussen Nederland en Mecklenburg-Voor-Pommeren hangen nauw samen met de maritieme sector en de scheepsbouw, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag. In de deelstaat zijn ongeveer driehonderd bedrijven actief in deze industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen mogelijkheden om samen te werken, stelt de RVD.

Het is voor Willem-Alexander en Máxima niet het enige bezoek aan Duitsland dat op de planning staat. Op 6 maart gaan de koning en koningin op werkbezoek in de Duitse deelstaat Vrije Hanzestad Bremen. Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel leidt daar op dat moment een economische missie.

Gratis voor jou


Meer Nederland