Willem-Alexander krijgt rondleiding door Anne Frank Zentrum

Vorsten

05/07/2021 5:20 pm

Koning Willem-Alexander heeft maandag een rondleiding gekregen door het Anne Frank Zentrum (AFZ) in Berlijn. Vlak na de officiële start van het driedaagse staatsbezoek aan Duitsland ging de koning samen met bondspresident Frans-Walter Steinmeier naar de Duitse partnerorganisatie van het Anne Frank Huis.

Net als het Anne Frank Huis informeert het centrum in Berlijn kinderen en jongeren aan de hand van tentoonstellingen en lesmateriaal over Anne Frank en haar dagboek. Door een brug te slaan tussen het verhaal van de Joodse tiener die onderdook in Amsterdam en het heden wil het AFZ de jeugd actief betrekken bij thema’s als vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Willem-Alexander maakte na de rondleiding kennis met twee zogeheten Anne Frank-ambassadeurs. Dat zijn jongeren die door het AFZ zijn opgeleid om rondleidingen te verzorgen en discussies te leiden over onderwerpen als discriminatie. Ze volgen seminars en zetten een eigen project op om antisemitisme, racisme en discriminatie aan de kaak te stellen. Bij de presentatie van hun project worden ze door de Nederlandse ambassadeur benoemd tot Anne Frank-ambassadeur.

Gratis voor jou


Meer Nederland