Willem-Alexander maakt aanwezigen aan het lachen bij Noordzeetrip

Vorsten

25-08-2022 11:42:03

Koning Willem-Alexander heeft de aanwezigen tijdens een tocht langs verschillende plekken op de Noordzee meerdere keren aan het lachen gemaakt met zijn grappen. De trip staat in het teken van de energietransitie, waarbij langs verschillende plekken wordt gevaren waar groene energie een sleutelrol speelt.

De koning wisselt geïnteresseerde vragen af met een paar kleine grapjes. Zo wordt tijdens een van de presentaties over een kabel verteld dat die door Den Haag loopt en hetzelfde verdeelstation heeft als het Binnenhof. Maar daar is toch al vijf jaar “het licht uit”, grapt de koning, waarna de aanwezigen en hijzelf lachen.

De man van koningin Máxima heeft al de nodige kennis over de energietransitie, blijkt uit de vragen die hij tijdens presentaties stelt en de gesprekken die hij met aanwezigen voert. Tijdens een van de presentaties wordt benoemd dat het gaat om een technische uitleg, maar dat de koning dit vast begrijpt wegens zijn kennis over waterstof.

De trip voert langs verschillende locaties waar groene energie centraal staan, zoals het Q13a-A platform van Neptune Energy dat zich richt op groene waterstof, een windpark op zee van Vattenfall, BASF en Allianz en drijvende zonnepalen van Oceans of Energy.

Meer Nederland