Willem-Alexander opent het Floating Office Rotterdam

Vorsten

06-09-2021 19:15:30

Koning Willem-Alexander heeft maandag het Floating Office Rotterdam (FOR) in de Rijnhaven geopend. Hij deed dit door op een knop te drukken waarna er een fles champagne tegen het gebouw aansloeg. Het drijvende kantoor herbergt het hoofdkantoor van het Global Center on Adaptation (GCA).

Het kantoor is volledig klimaatneutraal. Met behulp van zonnepanelen wordt voldoende energie opgewekt om het gebouw zelfvoorzienend te laten zijn en voor koeling wordt gebruik gemaakt van het water uit de Rijnhaven. Het gebouw is klimaatbestendig en beweegt mee met het getij in de Rijnhaven en de stijgende zeespiegel. Drijvende bouw wordt daarom gezien als een van de mogelijke antwoorden op klimaatverandering.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam was ook bij de opening aanwezig. Volgens de burgervader is het Floating Office een voorbeeldgebouw voor de missie van duurzaamheid, klimaatadaptie en circulariteit. Dit zijn begrippen die de gemeente Rotterdam actief wil omarmen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.