Willem-Alexander reist naar Brussel

Vorsten

13/12/2015 11:25 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander reist deze week naar België. Hij bezoekt op donderdag het NAVO hoofdkwartier in Brussel. Dat is te lezen in de agenda op de website van het Koninklijk Huis.

Na zijn bezoek aan het hoofdkwartier van de NAVO gaat Willem-Alexander naar Mons. Daar bezoekt hij het militaire hoofdkwartier Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE). De koning wordt in België vergezeld door minister Koenders van Buitenlandse Zaken en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Middendorp.

Op dezelfde dag is koningin Máxima aanwezig bij de uitreiking van de Prix de Rome 2015 in de Appel arts centre in Amsterdam. De Prix de Rome is de oudste prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar.

Prinses Beatrix is aan het einde van de week in Amsterdam. Ze woont in de Stadsschouwburg de première bij van de muzikale theaterlezing Juliana, moeder van het volk – over koningschap en emancipatie. De voorstelling wordt gehouden ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Stichting Julius Leeft!

Gratis voor jou


Meer Nederland