Zwolle kijkt uit naar Koningsdag

Vorsten

11/02/2016 3:09 pm

De gemeente Zwolle telt met een nieuwe website af naar Koningsdag. De website koningsdag.zwolle.nl bundelt informatie over de nationale feestdag die koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familieleden op 27 april meevieren in Zwolle. De komende weken wordt de website verder gevuld met informatie over de viering, praktische informatie over bereikbaarheid van de stad en het programma. De route die het koningspaar door de stad aflegt, wordt begin maart bekendgemaakt.

“Ik ben er trots op dat we de Oranjes mogen ontvangen. Deze trots wordt gedeeld in de stad, we zijn blij met het bezoek van koning en koningin en blij dat we iets van onze mooie stad en de regio aan hen en aan het land mogen laten zien”, schrijft burgemeester Henk Jan Meijer op de website. “Ik nodig Zwollenaren en mensen uit de wijde omgeving uit Koningsdag mee te vieren in Zwolle. We doen er alles aan om heel veel mensen te kunnen ontvangen op die dag. We zijn druk met het voorbereiden van een afwisselend en aantrekkelijk programma, en we hebben veel te bieden.”

Door de jaren heen heeft de Overijsselse hoofdstad al veel Oranjes op bezoek gehad. Stadhouder Willem V bijvoorbeeld, de prins van Oranje, bezocht Zwolle in 1766. De laatste keer dat koning Willem-Alexander in Zwolle was, opende hij het logistiek servicecentrum van Wehkamp in september 2015.

Een speciale mobiele app biedt Zwolle-bezoekers een wandelroute door de binnenstad, langs dezelfde historische locaties die de Oranjes in de afgelopen eeuwen bezochten. De app bevat unieke historische beelden van deze koninklijke bezoeken.

Gratis voor jou


Meer Nederland