Haakon en Mette-Marit op bezoek bij William en Catherine

Vorsten

02/03/2023 3:11 pm

De Noorse kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit zijn donderdagmiddag op Windsor Castle ontvangen door prins William en prinses Catherine. Het Noorse paar brengt momenteel een officieel bezoek aan Londen.

“Heel fijn om de kroonprins en de prinses van Noorwegen te verwelkomen op Windsor vanochtend. We hebben het gehad over groene energie, het milieu en nog veel meer”, schrijven William en Catherine bij een foto van de vier samen op Instagram.

Ook Haakon en Mette-Marit delen de foto en andere foto’s van de tweede en laatste dag van het bezoek. “De landen hebben een hechte band, zowel historisch, cultureel als economisch”, schrijft het paar erbij.

Het tweedaagse bezoek aan Londen is “een viering van de lange geschiedenis van sterke onderlinge banden en de uitstekende relatie tussen Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk”. Het Noorse paleis liet bij de aankondiging van het bezoek weten dat het Verenigd Koninkrijk een van de meest belangrijke partners en de grootste exportmarkt van Noorwegen is.

Gratis voor jou


Meer Noorwegen