Haakon krijgt twee hutten voor zijn ouders

Vorsten

2016-06-07 12:29:00

De Noorse kroonprins Haakon heeft dinsdagmorgen namens zijn ouders twee berghutten in ontvangst genomen. De hutten zijn een cadeau van de Noorse Trekking Associatie (DNT) aan koning Harald en koningin Sonja voor hun zilveren regeringsjubileum. De hutten vinden deze zomer een plaatsje in het speciaal ingerichte ‘jubileumpark’ achter het koninklijk paleis in Oslo.

Koningin Sonja is sinds 2007 erelid van ‘Den Norske Turistforening’, die al meer dan 145 jaar trekken en wandelen in de natuur stimuleert en voor voorzieningen als bewegwijzering en overnachtingshutten zorgt. ,,Op trektocht gaan is magisch, en een noodzaak in het leven”, aldus koningin Sonja.

Haar zoon kreeg een ouderwetse boshut uit 1937 aangeboden, die na de zomer een plekje krijgt in het Openluchtmuseum in Oslo, en een ultramoderne cabine die geplaatst gaat worden bij deLysefjord in Stavanger.

De twee hutten worden de komende weken bemand door vrijwilligers van DNT. In het paleispark is ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum een ‘jubileumpark’ ingericht, met tal van activiteiten. Het park opent op 13 juni zijn poorten.


Meer Noorwegen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt