Haakon vraagt aandacht voor nieuwe doelen VN

Vorsten

03/10/2015 11:00 am

OSLO – Kroonprins Haakon van Noorwegen vraagt in een nieuwe video op sociale media aandacht voor de zogeheten Global Goals die onlangs door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) zijn bekrachtigd. Haakon doet dit als goodwill ambassadeur van UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de VN.

”Als goodwill ambassadeur was ik in de gelegenheid om veel landen te bezoeken over de hele wereld om met eigen ogen te zien hoeveel werk er wordt verzet. Ik kan nu vertellen dat er al heel veel gedaan is en vooruitgang is geboekt. Maar nu hebben we nieuwe targets voor ogen. Het is nu tijd dat u hier meer over leert en ontdekt hoe kunt bijdragen aan de doelstellingen.”

In het korte filmpje zijn beelden gemonteerd van werkbezoeken die Haakon bracht aan Cambodja, Tanzania, Nepal en Haïti. Haakon poseert met een bord met daarop de zeventien ontwikkelingsdoelen van de VN. Die doelen moeten de komende vijftien jaar wereldwijd een einde maken aan onder meer armoede en hongersnood. Daarnaast wordt er nadruk gelegd op vrede, gezondheid, kwalitatief onderwijs, schoon water en de strijd tegen klimaatverandering.

De Noorse kroonprins doet dit ambassadeurswerk sinds 2003 en brengt jaarlijks een bezoek aan één van de landen waar UNDP actief is.

Gratis voor jou


Meer Noorwegen