Kroonprins Haakon met gezin bij vikingfeest

Vorsten

24/07/2015 7:10 pm

STIKLESTAD – Kroonprins Haakon van Noorwegen is vrijdag en zaterdag met zijn gezin in Stiklestad. Daar wordt het openluchtschouwspel over de heilige Olav opgevoerd. Haakon, Mette-Marit en hun kinderen Ingrid Alexandra (11) en Sverre Magnus (9) werden vrijdag ontvangen met bloemen en muziek.

Mette-Marit opende een nieuw bezoekerscentrum, wat stilstaat bij de gebeurtenissen na de Slag bij Stiklestad. Bij die veldslag kwam in 1030 koning Olav II Haraldszn om het leven. Het openluchtspel over de heilige Olav, dat sinds 1954 elk jaar wordt opgevoerd, is een van de grootste openluchtdrama’s in Scandinavië. Mette-Marit benadrukte in haar speech het belang van goede informatie over de veldslag, een van de belangrijkste in de geschiedenis van Noorwegen.

Voor Ingrid Alexandra en Sverre Magnus stonden onder meer een ritje te paard en een boogschietles op het programma. Haakon hield een toespraak en woont vrijdagavond met zijn gezin het openluchtschouwspel over de heilige Olav bij. De kroonprins woonde het schouwspel twee keer eerder bij, in 1980 en 2000.

Gratis voor jou


Meer Noorwegen