Mette-Marit blij met baan voor zoon

Vorsten

2018-04-25 14:38:00

Marius Borg Høiby, de oudste zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, heeft in Londen een baan gekregen als ‘style editor’ bij het magazine Tempus. Dat meldt het roddelblad Se og Hør in de laatste uitgave. Het blad ligt al enkele jaren overhoop met het kroonprinselijk paar. Dat vindt dat Se og Hør de zoon van Mette-Marit met rust moet laten. Hij maakt immers geen deel uit van het koningshuis.

Se og Hør deelt die opvatting niet. Volgens het blad bestaat er in Noorwegen veel belangstelling voor de inmiddels 21-jarige Marius, kind uit een eerdere relatie van Mette-Marit, en dat is reden genoeg om over hem te blijven berichten. Nu hij werk heeft gevonden in de media, ziet Se og Hør helemaal geen belemmeringen meer. Onlangs werd ook bericht over een vriendin die ook in de Playboy had gestaan.

Kroonprinses Mette-Marit zei dinsdag in Litouwen tegen de Noorse omroep NRK dat ze blij was dat haar zoon een baan had gevonden. Het was precies wat hij na zijn afstuderen zocht. “Het belangrijkste is dat Marius een creatieve baan heeft, want hij is een creatieve geest. Hij is goed in fotograferen en films maken en heeft al heel lang in een creatief beroep willen werken.”

Mette-Marit was echter niet gelukkig met de media-aandacht voor Marius. “Hij moet zelf kunnen beslissen wanneer hij naar buiten treedt.”Andere Noorse media worstelden dan ook met de vraag of ze het bericht over de baan moesten overnemen of niet.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana