Mette-Marit herstelt goed van nek-operatie

Vorsten

2013-12-12 15:52:00

OSLO – Een maand na haar nek-operatie vertoonde kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen zich deze week in het openbaar. Ze maakte tijdens haar publieke optreden een blijmoedige indruk, schrijft Hello. Boven haar marineblauwe trui zou haar litteken zichtbaar zijn geweest.

”Ik voel me beter en daar ben ik dankbaar voor”, zei de echtgenote van kroonprins Haakon van Noorwegen, toen ze woensdag arriveerde op een conferentie van Norad, het Noorse overheidsorgaan voor ontwikkelingssamenwerking. Ze excuseerde zich bij het publiek dat ze haar hoofd nog niet gemakkelijk kan bewegen. ”Ik voel me niet heel mobiel”, zei de prinses, die om begrijpelijke redenen had gekozen voor gemakkelijke kleding, waaronder een zwarte broek en gympen.

”Ik heb erg uitgekeken naar deze bijeenkomst”, zei de kroonprinses. Ze draagt de Norwegian Agency for Cooperation and Development (Norad) een warm hart toe en vond het belangrijk haar gezicht te laten zien. De Noorse kroonprinses werd vorige maand geopeerd aan een nekhernia. Ze had al langere tijd last van ernstige nekklachten. In oktober werd bekend dat Mette-Marit hierom 6 tot 8 weken met ziekteverlof ging.

Kroonprins Haakon leek gelukkig met het openbare optreden van zijn echtgenote. ”Wat ik met zekerheid kan zeggen is dat ze tot en met 14 december nodig heeft om te herstelllen en dat ze hopelijk weer in januari aan het werk kan”, liet Haakon via zijn woordvoerder weten.


Meer Noorwegen